Vývoj zdanění v Rusku v posledních dvou dekádách - Mikhalkina, Ekaterina (2009)
Cílem této bakalářské práce je popsat daňový systém Ruské federace v posledních dvou dekádách. Daňový systém od svého vzniku prošel řadou změn. V práci jsou zohledněny nejpodstatnější změny daňových reforem a jejich dopad na daňovou politiku státu. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je popsán vývoj daňového systému od vzniku Ruské federace do roku 2000. Druhá část je věnována zejména současnému období a zohledňuje důležité změny daňového systému ve 21. století. Pro přehlednost práce jsou jednotlivé daně RF rozděleny v každé kapitole na daně přímé a daně nepřímé. V práci je kladen důraz na konstrukční prvky jednotlivých daní RF a jejich vývoj.