Teorie portfolia - Zmítko, Milan; Kollár, Miroslav; Bydžovský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je představit Moderní teorii portfolia a její alternativu v podobě Post-Moderní teorii portfolia. Práce je rozdělena na dvě části. První část práce popisuje teoretická východiska Moderní teorie portfolia a Post-Moderní teorie portfolia. Práce rovněž stručně představuje základní matematický aparát použitý v obou metodách s důrazem na rozdílné chápání a popis rizika. Druhá část se zabývá implementací obou teorií portfolia na praktické případové studii a je zaměřena na výběr a analýzu chování optimálních portfolií sestavených za použití metod vycházejících z obou teorií. Případová studie analyzuje s ohledem na různou délku časových řad rozdíly ve skladbě optimálních portfolií a jimi dosažených výsledků během velkých turbulencí na kapitálových trzích v roce 2008. V závěru práce porovnává obě zmíněné teorie a shrnuje jejich klady a zápory.
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses