Porovnanie programových produktov pre simuláciu a možnosti ich využitia - Krupa, Martin; Kuncová, Martina, 1974-; Řezanková, Hana, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Abstrakt (sk): Predložená práca sa zaoberá porovnaním dostupného softwaru určeného pre simulácie procesov. Jedná sa o programy MATLAB, WITNESS, SIMUL8, SIMPROCESS a Crystal Ball. Najprv je vysvetlená dynamická simulácia, jej metodika, význam a oblasti použitia, a potom je popísaný zmysel a využitie simulačných metód Monte Carlo. Toto sú dva základné typy simulácií, pre ktoré sú tieto programy určené. Po stručnom úvode k študovaným programom nasleduje podrobný popis systémových požiadaviek, užívateľského prostredia a princípov práce s programami, ktorého súčasťou je aj popis základných funkčných blokov. Ďalej sú v práci zahrnuté ďalšie dôležité informácie ako je cena programov a druhy dostupných licencií a v prílohe je možné nájsť ukážky pracovného prostredia jednotlivých programov. Druhá časť práce je založená na analýze sledovaných článkoch, ktoré sa zaoberajú danou problematikou. Na základe zistených a usporiadaných dát sa snažím popísať využitie týchto programov na trhu, oblasť ch použitia, poprípade typ simulácie, ktorý bol použitý. Informácie sú usporiadané v prehľadných tabuľkách a zobrazené na grafoch tak aby boli pre čitateľa prehľadné a zrozumiteľné. V závere sa už nachádza určité zhrnutie zistených poznatkov, ku ktorým som sa dopracoval a ktoré verím, že budú prínosom.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses