Podnikání v s.r.o. podle českého práva - Andrlová, Lucie (2009)
Ve své diplomové práci jsem se zaobírala společností s ručením omezeným jakožto nejrozšířenější právní formou podnikání v České republice. Popisuji v ní její základní charakteristiky včetně způsobu založení a časové a administrativní náročnosti jejího vzniku. Zaměřuji se v ní též na její společníky, speciální pozornost je pak věnována jejich právům a povinnostem. Cílem mé diplomové práce bylo zmapovat podmínky pro podnikání ve společnosti s ručením omezeným jak z hlediska zákonné úpravy, tak doplněním poznatků z praxe. Z textu by měly vyplynout výhody takto zakládaných společností spolu s úskalími, které při podnikání v této právní formě hrozí.