KOMPARÁCIA DÔCHODKOVÝCH SYSTÉMOV V ČESKEJ A SLOVENSKEJ REPUBLIKE - Korpeľ, Juraj; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vybíralová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Táto diplomová si kladie za cieľ porovnať dôchodkové systémy Českej a Slovenskej republiky. Prvá časť sa venuje teórii dôchodkových systémov, s dôrazom na ich typológiu a hlavné filozofické koncepty, z ktorých vychádzajú. Časť druhá popisuje hlavné znaky českého dôchodkového systému s dôrazom na potrebu jeho reformy. Tretia časť práce analyzuje dôchodkovú reformu, ktorá bola zavedená na Slovensku. Zároveň si kladie za cieľ zhodnotiť pozitíva a negatíva, ktoré táto reforma svojím prijatím priniesla. Ďalší vývoj slovenského dôchodkového systému do prijatí reformy skúma štvrtá časť práce. Záverečná štvrtá časť je venovaná samotnej komparácii českého a slovenského dôchodkového systému, s dôrazom na to, ako by mala vyzerať optimálna dôchodková reforma v Českej republike a v čom by sa mala od tej slovenskej odlišovať.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses