Patentové pooly - Bourová, Kateřina (2009)
Patentové pooly jsou smlouvy mezi vlastníky patentů, na jejichž základě jsou jejich patentová práva převedena na správce poolu, který poté poskytuje licence třetím stranám. V České republice není tato forma spolupráce mezi firmami využívána. Cílem této práce tedy bude popsat tento jev české veřejnosti a firmám. Dalším cílem bude zjistit, zda je tato spolupráce efektivní.