Patentové pooly - Bourová, Kateřina; Lipka, David; Ždímal, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Patentové pooly jsou smlouvy mezi vlastníky patentů, na jejichž základě jsou jejich patentová práva převedena na správce poolu, který poté poskytuje licence třetím stranám. V České republice není tato forma spolupráce mezi firmami využívána. Cílem této práce tedy bude popsat tento jev české veřejnosti a firmám. Dalším cílem bude zjistit, zda je tato spolupráce efektivní.
Vedoucí práce: David Lipka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses