Simulační model (reálná situace) - Černohous, Roman (2010)
Cílem této diplomové práce je analýza a optimalizace výrobních procesů ve společnosti zabývající se výrobou plastových součástí pro automobilový průmysl. V teoretické části práce jsou shrnuty základní poznatky o simulaci podnikových procesů, důvody využití dynamické simulace jako nástroje pro eliminaci plýtvání a podporu rozhodování. Hlavní část práce se zaměřuje na analýzu současného stavu a identifikaci problému ve výrobním podniku. Pro účely optimalizace byl vytvořen simulační model lisovny v prostředí simulačního programu Simul8 od společnosti Simul8 Corporation. Model byl vytvořen v souladu s používanou metodikou, popsanou v teoretické části práce a byl použit k prověření vhodnosti navrhovaných variant výrobního programu z hlediska jejich vlivu na skladovací kapacity a schopnost plnit požadavky zákazníků.