Stanovení hodnoty podniku ŠKODA VAGONKA, a.s. - Zlatník, Lukáš (2009)
Cílem práce je stanovení hodnoty podniku prostřednictvím standardních oceňovacích postupů s využitím finanční a strategické analýzy, analýzy generátorů hodnoty, finančního plánu a vybrané oceňovací metody. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a aplikační. Hledaná hodnota je na úrovni investiční hodnoty, tedy hodnoty pro konkrétního jednotlivce.