Leasingová společnost v době finanční krize - Bartůněk, Martin (2009)
Leasingové společnosti jakožto součást českého finančního systému pociťují dopady současné krize. Tato krize se v oblasti leasingu projevuje jednak nedostatkem nových obchodů, dále pak větším ohrožením a výpadky běžících smluv a v neposlední řadě též obezřetnějším přístupem refinancujích bank. Leasingu v současnosti ani příliš nepřejí poslední zákonné úpravy. Z těchto důvodů musí současný management leasingové společnosti přijmout některé prvky krizového vedení, včetně restrukturalizace a případné redukce počtu zaměstnanců. Součástí krizového managementu by mělo být i ocenění společnosti a sledování tohoto ukazatele v čase.