Analýza makroekonomických dopadů zadluženosti českých domácností - Binderová, Anna; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce analyzuje vývoj zadluženosti domácností v ČR, který v posledních letech vzbudil značné obavy mezi odborníky i širokou veřejností. Předmětem zájmu této práce jsou nejen vývoj v jednotlivých letech, ale také příčiny současného vývoje a struktura zadlužení. Práce neopomíjí ani úspory domácností, které jsou opakem zadlužování a podle neoklasické teorie jsou rozhodujícím faktorem hospodářského růstu. Hlavní část zkoumá dopady zadlužování na českou ekonomiku. Snaží se tyto dopady zmapovat a zhodnotit s využitím ekonomické teorie popsané v úvodní, teoretické části práce. Nedílnou součástí práce je mezinárodního srovnání, bez něhož nemůže být analýza kompletní. Práce využívá aktuální statistické údaje a standardně používaná měřítka zadluženosti.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; měnová politika; diplomové práce; monetary policy; master's theses