Ekonomika využítí a provozu památkového objektu z hlediska regionálního rozvoje na příkladu regionu Českokrumlovsko - Nováková, Vendula; Patočka, Jiří, 1951-; Slepička, Alois, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou provozu SHZ Český Krumlov a vlivem památky UNESCO na rozvoj krumlovské destinace a českokrumlovského regionu. Teoretická část práce je zaměřena na problematiku právní úpravy památkové péče a možnosti financování památkových objektů v České republice, na ekonomické souvislosti lokalit s historickým dědictvím a na teorii regionálního rozvoje a cestovního ruchu. Praktická část je zaměřena na historii českokrumlovského regionu a stavebně historický vývoj samotného Českého Krumlova. Stěžejní část práce je potom věnována ekonomické analýze provozu SHZ Český Krumlov a efektivitě fungování krumlovské turistické destinace. Krumlov by měl být vnímán v širším regionálním kontextu a proto je závěrečná práce věnována analýze turistických koridorů v regionu. Cílem této práce je zmapovat provoz SHZ Český Krumlov z hlediska efektivnosti a provozního potenciálu do budoucna a postihnout hlavní funkční nedostatky a nevyužitý rozvojový potenciál krumlovské destinace v širším regionálním kontextu.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; regionální rozvoj; diplomové práce; regional development; master's theses