Bytová výstavba v Praze a Středočeském kraji - Pflanzerová, Šárka; Patočka, Jiří, 1951-; Slepička, Alois, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato diplomová práce se zaměřuje na oblast nové bytové výstavby. Cílem je zhodnocení bytové výstavby v Praze a Středočeském kraji a poukázat na faktory, které bytovou výstavbu ovlivňují. V této práci je nahlíženo na faktory demografické, sociální, ekonomické a politické. První část práce definuje základní pojmy a uvádí do oblasti trhu s nemovitostmi a byty. Následující část analyzuje jednotlivé faktory, které působí na bytovou výstavbu, jako jsou demografická situace a její trendy, ekonomické a sociální prostředí, právní prostředí a státní politika a ceny bytů. Další část práce hodnotí bytovou výstavbu ve sledovaných krajích pomocí empirických dat z Českého statistického úřadu. Poslední část práce se věnuje problematice suburbanizace z hlediska migračních toků a vlivu dopadů, které se projevují v životním a sociodemografickém prostředí, v územním plánování, v dopravě a ekonomice.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; suburbanizace; bytová výstavba; diplomové práce; suburbanization; housing construction; master's theses