Druhá generace biopaliv v reálném světě - Skalický, Michal; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se věnuje problematice biopaliv, jakožto obnovitelného zdroje energie v dopravě, který se v posledních letech dostává do popředí společenského zájmu. Její teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů z této oblasti, historický vývoj a důvody pro potřebu náhrady stávajících fosilních paliv s důrazem na narůstající množství emisí CO2 a docházející zásoby ropy. Praktická část porovnává charakteristiky, využití, výhody a nevýhody biopaliv první a druhé generace a snaží se odhadnout přínosy biopaliv druhé generace jak v oblasti ekonomické tak také environmentální.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; ropa; biopaliva; diplomové práce; petroleum; biofuels; master's theses