Daňový systém a daňové reformy ve Švédsku - Tittlerová, Eliška (2010)
Bakalářská práce se zabývá popisem současného stavu daňového systému ve Švédsku a jeho vývojem. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá současným stavem, druhá pak vývojem. V práci jsou popsány všechny důležité daně, které tvoří švédský daňový systém. Je také uveden jejich podíl na celkových daňových příjmech a na hrubém domácím produktu. Práce se zabývá také velkou reformou daňového systému, která proběhla v roce 1991.