interní audit a procesní optimalizace - Kadlec, Pavel (2009)
Změny v chápání úlohy interního auditu a měnící se potřeby řídicích pracovníků vedou ke stále častějšímu nasazování interních auditorů jako nezávislých konzultantů. Cílem této práce je seznámit čtenáře se širokou škálou činností interního auditu a zásadami práce interních auditorů v teoretické rovině. Druhá část se věnuje procesní optimalizaci, jež se v poslední době stává stále podstatnější náplní práce interních auditorů. V praktické části je uveden příklad analýzy na optimalizaci procesů a řízení společnosti. Tato analýza vychází ze skutečného procesního auditu a procesní optimalizace.