Pravidla pro uplatňování nároku na odpočet daně z přidané hodnoty z pohledu judikatury ESD - Košová, Petra; Svátková, Slavomíra, 1957-; Čapek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zaměřuje na základní pravidla pro uplatňování nároku na odpočet daně z přidané hodnoty. Tato pravidla vymezuje z pohledu tuzemského zákona o DPH a legislativy Evropské unie, která je v oblasti daně z přidané hodnoty představována Směrnicí Rady 2006/112/EHS. Při prosazování a interpretaci evropského práva pak hraje hlavní roli Evropský soudní dvůr a jeho judikáty. Cílem této práce je vyhodnotit pravidla pro uplatňování nároku na odpočet daně z přidané hodnoty a zjistit, do jaké míry je český zákon o DPH ve věcné shodě s právními normami Evropské unie. Dále zjistit, čím se liší a jaké to má dopady na plátce DPH.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses