Vývoj českých daní v období 1993 - 2009 - Vyoral, Tomáš (2010)
Bakalářská práce analyzuje vývoj český daní v období 1993 -- 2009. Vzhledem k šíři tématu se v rámci rozsahu práce zaměřuji především na tři proběhnuvší reformy českého daňového systému. Práce je rozdělena do tří nedílných součástí. V první z nich jsem nastínil základní daňové pojmy jako jsou daň, daňová kvóta, daňový systém a především daňová reforma, z nichž v dalších kapitolách vycházím.V druhé části se v jednotlivých subkapitolách zaobírám samotnými daňovými reformami z let 1993, 2004 a 2008, analyzuji jejich příčiny, průběh, nejdůležitější změny a dopady na poplatníky. Ve třetí syntetické části potom shrnuji předešlý průběh za pomoci analýzy grafů vývoje složené daňové kvóty ČR a vývoje daňového mixu. Na závěr se potom na bázi předešlého vývoje, současných trendů a vlastního zamyšlení snažím navrhnout vlastní opatření, jež mohou být pro daňový systém ČR užitečná.