Socioekonomická analýza městské části Praha Vinoř - Kovář, Petr; Říhová, Gabriela; Paláčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Pro vypracování své bakalářské práce jsem zvolil téma Socioekonomické analýzy městské části Praha Vinoř. V úvodu práce chci přiblížit samotnou městskou část (Praha Vinoř) včetně přilehlého okolí. V jednotlivých kapitolách bakalářské práce se budu zabývat historií městské části, dopravní infrastrukturou, kulturou, bydlením a školstvím. Strukturou a vývojem obyvatelstva bych se rád zabýval podrobněji. V rámci bakalářské práce provedu dotazníkové šetření, kde budu podrobně zkoumat ukazatele obyvatelstva z mnoha úhlů pohledu. V dalších částech práce zpracuji SWOT analýzu, která vydefinuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby městské části a na základě těchto získaných informací zpracuji doporučení, které by nasměrovalo rozvoj městské části ve střednědobém a dlouhodobém horizontu. Tato analýza bude z velké části vycházet z předem získaných informací z provedeného dotazníkového šetření. Cílem bakalářské práce je poskytnout ucelený pohled na městskou část a nabídnout možnosti jejího budoucího rozvoje včetně možností využití finančních prostředků z veřejných zdrojů či evropských fondů. Dalším cílem práce je poskytnout srovnání městské části a města Prahy jako celku z několika možných ukazatelů. Zejména se jedná o ukazatele obyvatelstva, přírodních zdrojů a jednotlivých druhů ekonomických aktivit.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses