Analýza železniční infrastruktury v krajích - Mitáček, Jan; Pova, Patrik; Květoň, Viktor, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám vývojem železniční infrastruktury, vlivem železnic na rozvoj regionů a rovněž popisuji současný stav a blízkou budoucnost železniční infrastruktury v České republice. Rovněž obecně charakterizuji Plzeňský a Moravskoslezský kraj a popisuji jejich železniční infrastrukturu. V praktické části této práce se zabývám určením rozdílů v železniční infrastruktuře v Plzeňském a Moravskoslezském kraji. Porovnávám nejen počty kilometrů železnice obecně, ale provádím komparaci jednokolejných železnic, dvoukolejných železnic, elektrizovaných tratí a koridorových tratí. Pomocí metody podobnosti a odlišnosti regionů porovnávám železniční infrastrukturu s počtem obyvatel krajů a také s rozlohou krajů.
Vedoucí práce: Patrik Pova
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses