Zdanění příjmů fotbalových klubů v ČR - Neradil, Jiří; Slintáková, Barbora; Eisenwort, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Každý fotbalový klub v České republice je právnická osoba a jeho příjmy podléhají dani z příjmů právnických osob. Zákon o daních z příjmů odlišně upravuje zdanění příjmů různých poplatníků této daně podle skutečnosti, jestli je poplatník založen za účelem dosahování zisku či nikoli. Protože fotbalové kluby mohou být jak podnikatelským, tak nepodnikatelským subjektem, cílem bakalářské práce je identifikovat rozdíly ve zdanění jejich příjmů. Práce je rozdělena do tří částí, ve kterých je charakterizována organizace fotbalu v ČR, nejčastější příjmy fotbalových klubů a následně jsou rozlišeny rozdíly v postupu, jakým kluby různých právních forem zjišťují svoji daňovou povinnost.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; fotbal; daň z příjmů právnických osob; bakalářské práce; soccer; corporation tax; bachelor's theses