Rozvoj Mikroregionu Poličsko (na základě analýzy vybraných realizovaných projektů v rámci ROP regionu soudržnosti Severovýchod) - Kvapil, Radek (2010)
Tato bakalářská práce je věnována problematice rozvoje mikroregionů a to se zaměřením na rozvoj Mikroregionu Poličsko pomocí využívání finančních prostředků Evropské unie z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod. Teoretická část se zabývá hlavními cíli a nástroji politiky hospodářské a sociální soudržnosti pro programové období 2007 -- 2013. Dalším bodem teoretické části jsou prioritní osy a oblasti podpory stanovené regionem soudržnosti Severovýchod pro čerpání ze strukturálních fondů Evropské unie. Praktická část se věnuje nejprve socioekonomické analýze daného mikroregionu z důvodu pohledu na ekonomickou strukturu mikroregionu. Následující část analyzuje konkrétní využití projektů realizovaných v Mikroregionu Poličsko. Cílem této bakalářské práce je zjistit hlavní přínosy pro rozvoj Mikroregionu Poličsko díky využití finanční podpory Evropské unie.