Rozvoj Mikroregionu Poličsko (na základě analýzy vybraných realizovaných projektů v rámci ROP regionu soudržnosti Severovýchod) - Kvapil, Radek; Postránecký, Josef, 1961-; Novotný, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce je věnována problematice rozvoje mikroregionů a to se zaměřením na rozvoj Mikroregionu Poličsko pomocí využívání finančních prostředků Evropské unie z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod. Teoretická část se zabývá hlavními cíli a nástroji politiky hospodářské a sociální soudržnosti pro programové období 2007 -- 2013. Dalším bodem teoretické části jsou prioritní osy a oblasti podpory stanovené regionem soudržnosti Severovýchod pro čerpání ze strukturálních fondů Evropské unie. Praktická část se věnuje nejprve socioekonomické analýze daného mikroregionu z důvodu pohledu na ekonomickou strukturu mikroregionu. Následující část analyzuje konkrétní využití projektů realizovaných v Mikroregionu Poličsko. Cílem této bakalářské práce je zjistit hlavní přínosy pro rozvoj Mikroregionu Poličsko díky využití finanční podpory Evropské unie.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; strukturální fondy; bakalářské práce; structural funds; bachelor's theses