Ekonomický a controllingový model společnosti Logos a.s. - Mazurek, Martin; Mikovcová, Hana, 1959-; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce měla stanoveny dva hlavní cíle. Prvním byla komplexní deskripce ekonomického a controllingového modelu úspěšné společnosti Logos a.s., druhým pak analýza a rozbor silných a slabých stránek tohoto modelu, doplněný o návrhy na jeho případné vylepšení. V teoretické části diplomové práce byl na základě studia odborné literatury vymezen rámec k oblastem, kterými jsem se následně zabýval v praktické části práce. Bylo zde charakterizováno, co vůbec controlling znamená a jakou problematikou se zabývá. Následně bylo upozorněno na problematiku zavádění controllingu do společnosti a na konci teoretické části byly uvedeny informace k plánování a řízení společnosti a projektů. V praktické části práce jsem se pak nejprve zabýval důvody a cíli zavedení nového ekonomického a controllingového modelu do společnosti Logos a.s. a komplexní deskripcí tohoto modelu. Následně byly metodou SWOT analýzy a brainstormingových sezení s manažery společnosti stanoveny silné a slabé stránky celého modelu. Poslední částí této práce bylo pak navrhnutí implementace několika opatření vedoucích k vylepšení identifikovaných slabých stránek a hrozeb uvedeného modelu.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; controlling; diplomové práce; controlling; master's theses