Využití Evropského sociálního fondu ve Slovenské republice - Pončíková, Petra; Paláčková, Jana; Pilková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o Evropském sociálním fondu a o jeho využití ve Slovenské republice, zejména v současném programovém období 2007-2013. Evropský sociální fond, jako fond zaměřený na rozvoj lidských zdrojů a boj s nezaměstnaností, přispívá k realizaci cílů politiky Hospodářské a sociální soudržnosti, která je zřízena právě za účelem snižování rozdílů mezi jednotlivými regiony Evropské unie a to zejména v životní úrovni a vyspělosti. Jelikož je tento fond pouze jedním ze strukturálních fondů Evropské unie, skrze něž jsou cíle této politiky uskutečňovány, jsou v práci uvedeny i základní informace o zbývajících fondech a také o evropské politice Hospodářské a sociální soudržnosti. Okrajově je v práci zmíněna i problematika Evropského sociálního fondu v České republice kvůli možnosti porovnání s republikou Slovenskou. Praktická část práce je věnována porovnání operačního programu Slovenské republiky s operačním programem České republiky včetně analýzy obsahových náležitostí tematicky stejně zaměřených výzev vyhlášených v rámci zvolených operačních programů.
Vedoucí práce: Jana Paláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses