Globalizácia a rozvojové krajiny - Blažek, Ivan; Volenec, Otakar; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práca skúma dopady globalizácie na rozvojový svet v oblasti ekonomickej, politickej a kultúrnej, v zmysle vnímania globalizácie ako prepojovania civilizačných, regulatívnych a duchovných výtvorov človeka do globálneho systému. K tejto schéme je doplnená dimenzia environmentálna, ako reflexia konfliktu človekom vytvoreného globálneho systému s už existujúcim a nadradeným globálnym systémom ekosféry. Cieľom je v každej uvedenej dimenzii identifikovať konkrétne dopady globalizácie na rozvojové krajiny a zhodnotiť jej pozitívne alebo negatívne pôsobenie na ich situáciu a problémy.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses