SOUČASNÝ STAV MOBILNÍHO INTERNETU V ČESKÉ REPUBLICE A MOŽNOSTI JEHO VYUŽITÍ U VELMI MALÝCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ - Kysela, Jiří; Bruckner, Tomáš, 1974-; Novotný, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce podává komplexní pohled na problematiku mobilního Internetu cíleného na velmi malé podniky a živnostníky. V diplomové práci jsem usiloval o faktickou využitelnost mobilního Internetu prostřednictvím mobilních technologií v těchto podnikatelských subjektech. První část práce metodicky postihuje oblast velmi malého podnikání a živnosti a analyzuje současné možnosti využití těchto technologií a jejich vhodnosti a využitelnosti pro velmi malé podniky a živnostníky. Druhá část diplomové práce identifikuje pro který typ podniků a živnostníků je mobilní Internet využitelný a dodává jim přínos v podobě úspory časové i finanční. Ve třetí části pak předkládám konkrétní aplikace využití mobilního Internetu v podnikových aktivitách a možnosti získání podpory na implementaci mobilního Internetu v podniku z dotací Evropské Unie.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; živnostníci; diplomové práce; tradesmen; master's theses