Optimalizace databázového systému Teradata - Krejčík, Jan (2009)
Databázový systém Teradata je určen pro prostředí datových skladů. Práce zkoumá využití Teradaty právě v takovém prostředí a popisuje jeho vlastnosti a možnosti optimalizace. Teoretická část je zaměřena na uživatele, aby ji mohli používat jako pro ně určený studijní materiál, a obsahuje hlavní principy fungování tohoto systému a popis faktorů, které ovlivňují významně výkon systému Teradata. Další části se zabývají využitím nabytých poznatků pro analýzu a optimalizaci několika oblastí popisovaného prostředí.