Optimalizace databázového systému Teradata - Krejčík, Jan; Chlapek, Dušan; Štaud, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Databázový systém Teradata je určen pro prostředí datových skladů. Práce zkoumá využití Teradaty právě v takovém prostředí a popisuje jeho vlastnosti a možnosti optimalizace. Teoretická část je zaměřena na uživatele, aby ji mohli používat jako pro ně určený studijní materiál, a obsahuje hlavní principy fungování tohoto systému a popis faktorů, které ovlivňují významně výkon systému Teradata. Další části se zabývají využitím nabytých poznatků pro analýzu a optimalizaci několika oblastí popisovaného prostředí.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses