Kritéria hodnocení analytických portálů v prostředí SAS Enterprise Business Intelligence Server - Čáp, Jakub; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Potřeba kvalitních a přesných informací k řízení podniků neustále roste. Z tohoto důvodu se hledají nové způsoby, jak získávat, zpracovávat, ale hlavně sdělovat tyto informace. Jedním z možných způsobů je začlenění Business Inteligence do podnikových systémů a následné využívání analytických portálů. Cílem této práce je seznámit čtenáře s problematikou analytických portálů a vypracovat možný způsob jejich hodnocení, včetně hodnocení nástrojů, ve kterých se tyto analytické portály vytvářejí. Práce se dá rozdělit do dvou hlavních částí, teoretické a praktické. V teoretické části této práce je vysvětlen pojem analytický portál a způsoby jeho využití v podnikovém prostředí. Dále jsou specifikována kritéria a metoda, která slouží jako možný způsob hodnocení analytických portálů a nástrojů, ve kterých se analytické portály tvoří. Praktická část obsahuje představení a zhodnocení vybraného nástroje na tvorbu analytických portálů (SAS Portal), podle kritérií stanovených v teoretické části. Pro představení nástroje byla použita data fiktivní společnosti.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses