Analýza efektů implementovaného informačního systému - Štědronský, Michal; Basl, Josef, 1961-; Laš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou efektů implementovaného informačního systému významné potravinářské společnosti. Hlavním cílem diplomové práce je zanalyzování přínosů zavedeného IS ve společnosti Alfa, a.s., jež nebyla doposud nikým provedena. Na základě analýzy informačního systému vytvořím pro společnost doporučení, ve kterém zhodnotím slabé a silné stránky systému. Upozornění na rizika a na zjištěné přínosy by mělo společnosti pomoci k zdokonalení daného systému a k získání konkurenční výhody, zvýšení zisku či k zlepšení image podniku. Vedlejší cíl této práce spočívá v obeznámení čtenáře s daným systémem, pochopení jeho funkcionality, popsání metrik využívaných k samotné analýze a zvolení metodiky, pomocí které je analýza prováděna. Cíle teoretické části zabývající se samotným systémem jsou dosahovány analýzou cizojazyčné interní dokumentace a doplněním o elektronické zdroje. Analýza přínosů je prováděna na "historických" datech získaných z reportovacího systému, z databáze či z interních dokumentů. Přínos práce spočívá převážně v upozornění na stinné stránky systému (rizika) a na kladné stránky v podobě zjištěných efektů. Práce může zároveň sloužit studentům či zaměstnancům společnosti pro pochopení funkcionality reálného systému a k rozšíření jejich dosavadních poznatků o informačních systémech.
Vedoucí práce: Josef Basl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; metrika; Balanced Scorecard; analýza; diplomové práce; versification; Balanced Scorecard; analysis; master's theses