Enterprise Architecture v systému řízení - Sládek, Pavel; Gála, Libor, 1965-; Zuzák, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zabývá tématem řízení podnikové architektury z hlediska začlenění této činnosti do prostředí organizace, popisu jejích jednotlivých částí a popisu trendu vývoje enterprise architektury v čase. Tento trend lze popsat jako posun od IT činnosti sloužící pro řízení IT prostředí organizace přes nástroj pro nasměrování IT a byznys aktivit stejným směrem až po využití enterprise architektury jako nástroje pro implementaci změny byznys aktivit. Cíle práce jsou čtyři. Popsat náplň enterprise architektury, popsat trend posunu enterprise architektury směrem k byznysu, analyzovat stav enterprise architektury v České republice a analyzovat trend posunu enterprise architektury směrem k byznysu v České republice. První dva cíle budou dosažené pomocí zpracování literatury vztahující se k řešené oblasti, druhé dva cíle budou řešené pomocí dotazníkového šetření a jeho vyhodnocení.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses