Daňová evidence individuálního podnikatele - Krejzarová, Jitka; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce je zaměřena na fyzické osoby, které se rozhodly pro samostatné podnikání. Jsou zde popsány všechny důležité kroky a podmínky, které je nutné udělat jak pro založení podniku (živnosti), tak i v průběhu podnikání (např. registrace na příslušných úřadech, platby zdravotního a sociálního pojištění, platby daní). Stěžejní část práce se zabývá zásadní povinností samostatně podnikajícího podnikatele - vedením evidence důležité zejména pro výpočet daně z příjmů fyzických osob. Touto evidencí může být tzv. "daňová evidence", která je založena na peněžní bázi (jinými slovy na vedení příjmů a výdajů). V samostatné kapitole najdete také řešení problematiky přechodu z daňové evidence na účetnictví. V závěru práce je uveden souhrnný příklad z praxe, kde je znázorněn postup při vedení daňové evidence, který je zakončen výpočtem daně z příjmů a pojistného na zdravotní a sociální pojištění, včetně vyplněných formulářů.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; daňová evidence; diplomové práce; tax accounting; master's theses