Specifika účetnictví a účetní závěrky u hotelů - Pavlasová, Lenka; Müllerová, Libuše, 1945-; Rauš, Jiří, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Hotel je podnik se širokou nabídkou služeb pro turisty a tato diplomová práce se zaměřuje na popis jednotlivých činností z účetního hlediska. V první části práce charakterizuji vývoj cestovního ruchu, který k hotelnictví samozřejmě patří. V další části se věnuji právní úpravě, která se využívá při provozování hotelu. Dále popisuji účetní specifika u jednotlivých činností hotelu a nakonec se zabývám účetní závěrkou u hotelů.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses