Vykazování goodwillu v účetnictví - Andrle, Tomáš (2010)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s pojmem goodwill. Nejprve se zaměřuje na pochopení významu a obsahu tohoto pojmu a později popisuje vývoj vykazování goodwillu jako účetní položky. Práce obsahuje také nástin budoucího vývoje vykazování goodwillu v IFRS a US GAAP. Některé kapitoly jsou doplněny o příklady, které vysvětlují teoretické poznatky a pomohou čtenáři lépe pochopit problematiku.