Rizikový a rozvojový kapitál - Černá, Markéta (2009)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou private equity modelu se zaměřením na možnosti jeho využití jako zdroje financování. První část obsahuje vymezení důležitých aspektů souvisejících s oblastí private equity. Druhou část tvoří případová studie, která se zabývá efekty, které vyvolá investice společností investujících soukromý kapitál do konkrétního podniku. Z různých hledisek je analyzován vstup private equity skupiny Penta do společnosti AERO Vodochody.