Komparace zdanění zisků podnikatelů podle právní formy podnikání - Homolková, Lenka; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce byla zaměřena na komparaci zdanění zisků podnikatelů podle právní formy podnikání. Pro porovnání byly zvoleny dvě právní formy - osoba samostatně výdělečně činná a společnost s ručením omezeným. Hlavním cílem bylo porovnání efektivní míry zdanění definovaných druhů příjmů v období let 2003 až 2009. Maximální výše vyprodukovaného zisku byla stanovena na 5 milionů Kč. Vedlejším cílem práce bylo popsat a analyzovat, které druhy příjmů mohou plynout fyzické osobě podnikající prostřednictvím s.r.o. Z těchto popsaných příjmů byly vybrány nejběžnější, které byly použity v závěrečné analýze při porovnání s příjmy OSVČ.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; daň z příjmů fyzických osob; diplomové práce; personal income tax; master's theses