Veřejné služby na úrovni municipalit a efektivnost jejich poskytování - Polák, Petr; Ochrana, František, 1952-; Pavel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Hlavním cílem této diplomové práce je analyzovat formy zabezpečování veřejných služeb na úrovni municipalit s důrazem na jejich efektivnost. V úvodní části jsou stručně charakterizovány a zařazeny základní pojmy. Část druhá je věnována efektivnosti poskytování ve veřejném sektoru a jsou zde představeny základní inputově-outputové metody pro její hodnocení. Další část se zaměřuje na teoretické aspekty rozpočtů obcí v České republice a následně analyzuje hospodaření města Tanvald v letech 2004 až 2008. Stěžejním úsekem práce je analýza zabezpečování veřejných služeb na úrovni municipalit. Ta je prováděna na základě dotazníkového šetření mezi vybraným okruhem municipalit. V závěru je formulováno několik doporučení, která vyplývají z výsledků provedené analýzy.
Vedoucí práce: František Ochrana
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses