Bariéry úspěšné implementace a chodu řízení vztahů se zákazníky (CRM) v logistických společnostech - Pešta, Martin; Spálenka, Daniel; Žebrák, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce na téma "Bariéry úspěšné implementace a chodu řízení vztahů se zákazníky (CRM) v logistických společnostech" pojednává o současné situaci CRM v logistických společnostech. Cílem práce je zanalyzovat vzorek několika logistických organizací různého typu, které implementovaly určitý CRM a zjistit, jaké překážky a problémy bránily úspěšnému zavedení, nebo narušují jeho úspěšný chod. Dílčím cílem této práce je zhodnocení ekonomické situace a logistického trhu v ČR. Posledním cílem této práce je poskytnout v závěru určitá doporučení založených na vyhodnocení výsledků odpovědí dotazovaných logistických firem, kterých postupů se vyvarovat a na jaké kritické oblasti se v průběhu implementace zaměřit. Analytická část se opírá o teoreticko-metodologické vymezení a definice pojmu CRM, rovněž tak o vymezení projektového řízení na základě PMBOK. Hlavní přínos je spatřen v návodu pro další společnosti, které zatím s implementací CRM váhají, nebo nemají jasné představy, jaké překážky a jaký efekt zavedení přinese. Inspiraci zde jistě naleznou i společnosti z jiných oborů, ne jen z logistického odvětví.
Vedoucí práce: Daniel Spálenka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses