Společenská odpovědnost firem a její vliv na image firmy - Baranová, Petra; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti firem a jejím vlivem na image firmy. Teoretická část práce vymezuje koncept CSR a okolí podniku, jehož se CSR aktivity týkají. Následně se práce věnuje firemní image a na příkladu několika studií z této oblasti je zkoumán vztah mezi společenskou odpovědností firem, jejich image a nákupním chováním spotřebitelů. Obsahem další kapitoly je komunikace společensky odpovědných aktivit, neboť správnost a efektivnost komunikace může sehrát roli při vnímání firemní image i nákupním rozhodování spotřebitele. Další oddíl práce analyzuje pestré portfolio společensky odpovědných aktivit skupiny Bosch, se kterými se autorka seznámila díky roční stáži u této společnosti. CSR program autorka uvádí jako příklad pečlivě naplánovaných CSR činností, které jsou součástí dlouhodobé firemní strategie. Završením práce je vlastní průzkum, v němž se autorka zaměřuje na znalosti spotřebitelů o konceptu společensky odpovědného chování, na trendy ve vývoji a zejména na jeho vliv na firemní image a nákupní chování zákazníků. Výsledky průzkumu jsou porovnány s dalšími průzkumy a studiemi z této oblasti a jsou vyvozeny závěry.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses