Analýza a návrh integrační platformy v podminkách společnosti DATART International a.s. - Volkmer, René (2009)
Tato práce se zabývá problematikou systémové integrace v prostředí společnosti DATART International a.s. se zaměřením na analýzu současného podnikového informačního systému a popis řešení integrace jednotlivých aplikací. V první části je zpracována teorie z oblasti systémové integrace, na které jsou postaveny další kapitoly. Následující část se věnuje analýze a zmapování současného stavu technického řešení propojení aplikací v podnikovém informačním systému. V poslední části je pak návrh nové architektury IS, jsou zde popsány hlavní technické části a jejich možnosti. Součástí návrhu je portfolio projektů. Cílem těchto projektů je implementace navrženého řešení. Cílem práce je zmapovat a zhodnotit aktuální situaci ve firmě DATART. Dílčím cílem je návrh nové architektury IS/ICT firmy a návrh portfolia projektů realizujících navrženou architekturu IS/ICT ve společnosti DATART International a.s. Tyto cíle byly naplněny důkladnou analýzou prostředí firmy za pomocí kolegů a odborníků z jednotlivých oborů, stejně jako studiem literatury a informačních zdrojů. Přínos této práce spočívá ve zmapování řešení integrace ve společnosti DATART a jejich zhodnocení. Dalším přínosem je navržení nové architektury IS/ICT.