Analýza tvorby webových stránek vybrané obce v ČR - Švejda, Milan (2009)
Tato bakalářská práce na téma Analýza tvorby webových stránek obce Dolní Krupá je rozdělena na čtyři hlavní části. První část se zabývá vývojem a současným místem webových stránek v dnešní společnosti. Jsou zde vysvětleny základní pojmy, jako je web, webové stránky, Internet a zároveň je zde zdůrazněna jejich důležitost v komunikaci mezi lidmi. Druhá část je zaměřena na samotnou analýzu webových stránek obce Dolní Krupá. Je zde popsaná celková struktura těchto stránek, která slouží uživateli k rychlému a přehlednému vyhledávání informací. Ve třetí části, která dále odkazuje na přehlednou přílohu, je zhodnoceno porovnání systému webových stránek obce Dolní Krupá s dalšími dvěma přilehlými obcemi. Ze zkoumání je patrné, že webové stránky obce Dolní Krupá zaujímají přední místo. Čtvrtá část této práce je jakýmsi návodem pro tvorbu webových stránek obce. Nabízí různé možnosti, jak realizovat vlastní webovou prezentaci. Po přečtení získá čtenář několik postupů, které mu pomohou stavbu stránek velmi usnadnit.