Fraktální analýza ekonomických časových řad - Krýcha, Josef (2009)
Práce se zabývá fraktální analýzou časových řad z oblasti ekonomie. První kapitola práce představuje fraktální analýzu jako možnou metodu zkoumání časových řad a shromažduje informace o pokroku a současném stavu poznání v této oblasti. Druhá kapitola se soustředí na návrh a vývoj počítačového programu, který umožní výpočet vybraných fraktálních charakteristik časových řad. Třetí kapitola je experimentální a obsahuje výsledky a diskuzi provedené fraktální analýzy ekonomických časových řad (známých burzovních indexů, směnného kurzu koruny a dolaru) za pomoci programu navrženého ve druhé kapitole.