Fraktální analýza ekonomických časových řad - Krýcha, Josef; Tichý, Vladimír, 1953-; Smrčka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zabývá fraktální analýzou časových řad z oblasti ekonomie. První kapitola práce představuje fraktální analýzu jako možnou metodu zkoumání časových řad a shromažduje informace o pokroku a současném stavu poznání v této oblasti. Druhá kapitola se soustředí na návrh a vývoj počítačového programu, který umožní výpočet vybraných fraktálních charakteristik časových řad. Třetí kapitola je experimentální a obsahuje výsledky a diskuzi provedené fraktální analýzy ekonomických časových řad (známých burzovních indexů, směnného kurzu koruny a dolaru) za pomoci programu navrženého ve druhé kapitole.
Vedoucí práce: Vladimír Tichý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses