Virtualizace v IS/ICT - Naiman, Michal; Gála, Libor, 1965-; Kašpar, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce si klade za cíl prozkoumat a zhodnotit aktuální stav produktů na trhu serverové virtualizace a porovnání výkonu jednotlivých produktů s výkonem fyzického stroje. Průzkum a zhodnocení aktuální stavu bude proveden se zaměřením na aktuální trendy v oblasti serverové virtualizace, důvodů pro její realizování a důležitých aspektů pro její úspěšné nasazení. Porovnání bude provedeno v oblastech podporovaných platforem, spektra emulace hardwaru, hardwarových omezení, licencí a cen. Dále bude provedeno porovnání výkonu produktů formou benchmarku v oblastech CPU, RAM, diskové propustnosti, síťové propustnosti nejpoužívanějších zástupců produktů pro serverovou virtualizaci.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses