Balanced Scorecard ve firmě Continental Automotive CR s. r. o. - Macková, Monika (2009)
Současné globalizované a vysoce konkurenční prostředí vyžaduje zvyšování angažovanosti podniku v oblasti strategického plánování a hodnocení výkonu. Řízení organizace na základě finančních ukazatelů již není dostatečným nástrojem pro dosažení stanovených strategických a výkonnostních cílů. Je třeba porozumět a využívat také ukazatele nefinančního charakteru, jež zásadním způsobem ovlivňují dosahování finančních cílů organizace. Metoda Balanced scorecard zdůrazňuje vzájemnou provázanost finančních i nefinančních ukazatelů a na základě sledování a řízení výkonnosti podniku v rámci čtyř perspektiv (finanční, zákaznické, procesní, učení se a růstu, resp. zaměstnanců) umožňuje průběžné řízení realizace celkové strategie a zajišťuje i nezbytnou zpětnou vazbu. Tato práce ve své teoretické části vymezuje podstatné prvky metody Balanced Scorecard. Praktická část obsahuje zhodnocení funkčnosti současně implementovaného systému BSC v závodě Adršpach společnosti Continental Automotive Czech Republic s.r.o., která byla podkladem pro stanovení návrhů na zlepšení.