Records Management v rámci SAP - Höfer, Albert; Kunstová, Renata, 1962-; Kapitán, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem práce je zjistit, zda je možné nastavit SAP RM takovým způsobem, aby vyhovoval požadavkům standardu MoReq2. Teoretická část diplomové práce se zabývá Records Managementem, standardem MoReq2 a softwarovým nástrojem SAP Records Management. Pojem Records Management je čtenáři vysvětlen v souvislostech s dalšími příbuznými termíny Enterprise Content Management a Document Management. Kromě evropského standardu MoReq2 jsou v práci zmíněny i další významné standardy. MoRek2 je však z důvodu jeho významu pro praktickou část diplomové práce popsán podrobněji. Modul SAP Records Management je přiblížen jak z konceptuálního, tak i technologického hlediska. Praktická část diplomové práce se skládá z analýzy požadavků MoReq2 v prostředí SAP RM a z popisu konfigurace systému umožňujícího jejich splnění. Konfigurace systému je podrobněji rozebrána pouze v případech, ve kterých SAP Records Management splňuje požadavky standardu MoReq2.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; spisová služba; diplomové práce; records management; master's theses