Měření nákladů a efektů podnikové informatiky - Váňa, Ondřej; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato diplomová práce se zabývá oblastí měření nákladů a efektů podnikové informatiky. Hlavním cílem tohoto textu je navrhnout sadu metriky a dimenzí vhodných pro měření výkonnosti podnikové informatiky. Vedlejší cíle jsou: analyzovat náklady a přínosy, popsat metody jejich řízení a představit metodiku ValIT, která se zaměřuje na získání hodnoty (přínosů) z investic do IT. Pro splnění cílů je práce rozdělena na tři části. V první jsou shrnuty teoretické poznatky ekonomie a managementu, které se dotýkají oblastí řízení informatiky. Druhá část je věnována nákladům a přínosům a metodám jejich řízení. Poslední se zabývá představením metodiky ValIT a samotným návrhem sady metrik. Přínos této práce spočívá v návrhu sady metrik pro měření podnikové informatiky a podrobné analýze jejích nákladů a přínosů.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses