Integrační tendence na finančních trzích s důrazem na začlenění pojišťovnictví - Jahodář, David (2010)
Cílem diplomové práce "Integrační tendence na finančních trzích s důrazem na začlenění pojišťovnictví" je analýza integračních procesů na finančních trzích, přičemž hlavní pozornost je věnována integraci pojistného a bankovního sektoru. Práce rozebírá samotný pojem bankopojištění, historické souvislosti vzniku bankopojištění a motivy vedoucí k bankopojistné spolupráci. Dále jsou popsány jednotlivé formy spolupráce bank a pojišťoven a faktory ovlivňující úspěšnost bankopojištění. Hlavní část práce analyzuje vývoj a současný stav bankopojištění nejenom v České republice, ale i ve vybraných státech Evropské unie. V závěru je věnován prostor budoucímu vývoji bankopojistného segmentu.