Integrační tendence na finančních trzích s důrazem na začlenění pojišťovnictví - Jahodář, David; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Witzany, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem diplomové práce "Integrační tendence na finančních trzích s důrazem na začlenění pojišťovnictví" je analýza integračních procesů na finančních trzích, přičemž hlavní pozornost je věnována integraci pojistného a bankovního sektoru. Práce rozebírá samotný pojem bankopojištění, historické souvislosti vzniku bankopojištění a motivy vedoucí k bankopojistné spolupráci. Dále jsou popsány jednotlivé formy spolupráce bank a pojišťoven a faktory ovlivňující úspěšnost bankopojištění. Hlavní část práce analyzuje vývoj a současný stav bankopojištění nejenom v České republice, ale i ve vybraných státech Evropské unie. V závěru je věnován prostor budoucímu vývoji bankopojistného segmentu.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses